Zoeken

Droevig lot voor zeedijk Tanger (video)

4 april 2024 - 14:00 - Marokko

©

De zeedijk van Tanger, ooit een geliefde bestemming voor toeristen, is vandaag de dag een schrale schim van zijn vroegere glorie. De boulevard is een toevluchtsoord geworden voor daklozen en bedelaars, en wordt geplaagd door onaangename geuren en vervuiling.

Inwoners van Tanger die door Rue20 werden geïnterviewd op de Boulevard Mohammed VI, spraken hun ongenoegen uit over de verwaarlozing van de zeedijk. De eens zo prachtige promenade is volgens hen een vuilnisbelt geworden.

Lees ook: Zeedijk Tanger verwaarloosd, inwoners woedend

Lokale bronnen wijten de teloorgang van de zeedijk aan een gebrek aan financiën, menskracht en materieel. De gemeente Tanger heeft simpelweg niet de middelen om de schoonmaak en het onderhoud van de zeedijk, die 727 miljoen dirham kostte, op een reguliere basis te garanderen.

Lees ook: Autoriteiten Tanger zetten cafés op zeedijk onder druk

De middelen van de gemeente houden geen gelijke tred met de bevolkingsgroei en de verstedelijking van Tanger. Dit maakt het onmogelijk om camerabewaking te installeren en gespecialiseerde teams in te zetten om diefstal van de infrastructuur te voorkomen. Door de ontoereikende financiering worden de autoriteiten gedwongen om budgetten die voor andere projecten bestemd zijn, te gebruiken voor het onderhoud van de zeedijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team