WK-U17: Marokko triomfeert en kwalificeert zich

16 november 2023 - 21:33 - Sport

©

Het Marokkaanse U17-team heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van het Wereldkampioenschap onder 17 jaar, na een 3-1 overwinning tegen gastland Indonesië. Het is de tweede keer in de geschiedenis van het team dat ze deze fase van het toernooi bereiken.

Marokko begon de wedstrijd met een sterke aanval en probeerde onmiddellijk de leiding te nemen. De strategie bleek succesvol. Het eerste doelpunt voor Marokko kwam in de 29e minuut, dankzij een benutte strafschop van Anas Alaoui.

Abdelhamid Ait Boudlal scoorde in de 39e minuut een tweede doelpunt voor Marokko, voordat Indonesië het verschil verkleinde met een doelpunt van Nabil Asyura. De eerste helft eindigde met een stand van 2-1 in het voordeel van Marokko.

In de tweede helft van het spel bleef Marokko de druk opvoeren, met een derde doelpunt gescoord door Mohamed Hamony in de 64e minuut. Ondanks pogingen van beide teams bleef de score onveranderd en eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Marokko.

Deze overwinning plaatst Marokko bovenaan de groep met zes punten, voor Ecuador. Indonesië en Panama staan respectievelijk op de derde en vierde plek.