Zoeken

Vrouw 20 jaar cel in voor moord op 14-jarige dienstmeisje in Agadir

25 januari 2014 - 12:58 - Marokko

©

De rechtbank in Agadir heeft een Marokkaanse docente veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf, voor de moord op haar 14-jarig dienstmeisje. Fatem overleed aan de gevolgen van mishandeling van de verdachte.

Het meisje belandde in maart vorig jaar in het ziekenhuis met tweede- en derdegraads brandwonden aan het gezicht, de handen en een groot deel van het lichaam. Ze bezweek kort nadien aan haar verwondingen.

Fatem, afkomstig uit de regio van Taroudant, werkte al meer dan drie jaar voor haar kwelgeesten. De buren hoorden haar vaak om hulp roepen maar deden niets. Pas nadat de zaak in de media kwam begonnen ze te praten.

In Marokko mogen kinderen onder de 15 jaar niet werken. Dat stelt een wet over kinderarbeid uit 2011. Toch wordt geschat dat ruim 30.000 kinderen in het land als huispersoneel werken. Volgens de vereniging Terre des Hommes nemen vele gezinnen jonge kinderen in dienst om te tonen dat ze het goed hebben en zonder daar noodzakelijk de middelen voor te hebben.

Om jong, volgzaam en goedkoop personeel te vinden, aarzelen werkgevers niet om ze op het platteland te gaan halen. Aan de ouders beloven ze een kleine vergoeding een een goede opleiding voor hun kind.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team