Zoeken

TikTok vector voor losbandigheid in Marokko?

6 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

In Marokko groeit de roep om TikTok te verbieden. Veel Marokkanen zijn bezorgd over de verspreiding van gewelddadige en seksueel expliciete inhoud door jongeren op het platform, wat volgens hen de waarden van het koninkrijk ondermijnt.

De populaire app wordt door sommige Marokkanen gebruikt om geld te verdienen, door hun persoonlijke problemen en huiselijke geheimen te delen. Dit heeft een deel van de Marokkaanse jeugd aangemoedigd om zich ondanks de vele nadelen en gevaren, in te schrijven op TikTok.

Lees ook: Marokkaans parlement debatteert over verbod TikTok

Critici wijzen op de duidelijk negatieve impact van TikTok op jongeren, waarbij ze stellen dat de Chinese app jonge mensen aanzet tot losbandig gedrag en het zoeken naar makkelijk geld. Om deze redenen dringen ze er bij de regering op aan om TikTok in het koninkrijk te verbieden.

Lees ook: Marokkanen willen TikTok aan banden leggen

Enkele weken geleden werd dit onderwerp ook besproken door de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Communicatie in het Parlement. Tijdens deze bijeenkomst riepen parlementariërs op tot een verbod op TikTok en andere apps die geen veiligheids- en beschermingsbeleid voor jongeren en kinderen hebben in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team