Zoeken

Schandaal in Marrakech: macabere business rond dodenvervoer

18 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een recent incident in Marrakech heeft het licht geworpen op een controversiële praktijk rond het transport van stoffelijke overschotten in de stad. Een rouwende familie werd belet om het lichaam van hun dierbare met een ambulance van de Halve Rode Maan naar Zagora te transporteren, omdat vijf privébedrijven het monopolie op transport van Marrakech naar andere steden hebben.

De familie en vele burgers zijn verontwaardigd over deze praktijk. Getuigenissen onthullen dat de prijzen van deze privébedrijven vaak exorbitant zijn, tot wel 5000 dirham voor een rit van 70 kilometer, meldt Al3omk.

Lees ook: Marokko: baby overleden want ouders kunnen ambulance niet betalen (video)

De Marokkaanse Halve Rode Maan in Zagora heeft de situatie ook veroordeeld. Ze benadrukken dat hun transportdienst gratis is en bedoeld voor arme families. Ondanks een samenwerkingsovereenkomst met de gemeenteraad van Zagora, werd de Halve Rode Maan belet om het lichaam van Marrakech naar Zagora te transporteren.

Dit incident heeft de discussie over de noodzaak van regulering in de sector in Marrakech nieuw leven ingeblazen. De gemeenteraad heeft reeds pogingen gedaan om de sector te organiseren en de prijzen vast te stellen, maar stuitte op tegenstand van professionals in de sector.

Lees ook: Marokko: man overlijdt in ambulance zonder benzine

Totdat er een duurzame oplossing is, blijven rouwende families in Marrakech de dupe van dit monopolie. Ze worden gedwongen om buitensporige prijzen te betalen voor het transport van hun dierbaren, wat hun pijn en verdriet vergroot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team