Zoeken

Politie Marrakech arresteert internationaal gezochte Franse Algerijn

3 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Een Franse man van Algerijnse afkomst is afgelopen donderdag in Marrakech gearresteerd door de politie, na informatie van de inlichtingendienst (DGST).

De arrestatie vond plaats op basis van een internationaal arrestatiebevel uitgegeven door Frankrijk, volgens een veiligheidsbron geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP.

Lees ook: Gezochte Algerijn in Marrakech gearresteerd

Toen zijn gegevens werden gecontroleerd in de Interpol-database, bleek dat de 37-jarige man internationaal werd gezocht. Een "red notice" was tegen hem uitgevaardigd door het centraal bureau van Interpol in Parijs, met een verzoek om zijn arrestatie zodat hij een gevangenisstraf kan uitzitten, opgelegd door de Franse justitie.

De dertiger wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een criminele groep die verantwoordelijk is voor de diefstal van drie waardevolle schilderijen in 2018, waaronder een werk van een beroemde Franse schilder.

Lees ook: Franse overvaller gearresteerd op luchthaven Marrakech

In afwachting van zijn uitlevering is de man in voorlopige hechtenis geplaatst. De nationale veiligheidsdienst (DGSN) heeft via het Interpol-kantoor in Rabat, Frankrijk op de hoogte gesteld van zijn arrestatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team