Zoeken

Onvrede in Marokko om lage straf pedofiel

15 augustus 2015 - 20:15 - Marokko

©

De rechtbank van Agadir heeft maandag een pedofiel tot acht maanden gevangenisstraf veroordeeld. Een veel te lage straf.

Het slachtoffer, een meisje uit Taroudant, werd herhaaldelijk door de zestiger misbruikt. De man had een winkeltje in de wijk waar het slachtoffer woonde en misbruikte haar wanneer ze bij hem in de winkel kwam om inkopen te doen. Hij had het meisje ook naakt gefotografeerd en dreigde de foto’s op internet te zetten als zij hem zou aangeven.

Toen de moeder van het meisje besefte wat er gebeurde deed ze aangifte waarop de man werd gearresteerd. Het gezin van het slachtoffertje kreeg onder meer de steun van kinderrechtenvereniging Blijf van mijn kind af.

Najat Anwar, voorzitster van de vereniging, reageerde woedend. "Als de rechter denkt dat de verdachte onschuldig is, dan moet hij hem vrijspreken. Als hij schuldig is, dan eisen wij een strengere straf!" Haar vereniging gaat aan het ministerie van Justitie vragen alle gelijkaardige zaken waarbij te lichte straffen werden uitgesproken opnieuw te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team