Zoeken

Nederlandse verdachte van moord op 11-jarig Firdaous vrijgelaten

10 maart 2024 - 21:00 - Wereld

©

Een 24-jarige vrouw uit Breda die werd verdacht van de moord op de 11-jarig Firdaous in Antwerpen vorig jaar, is vrijdag vrijgelaten. De Belgische justitie benadrukt dat de vrouw nog steeds verdachte is en dat ze mogelijk nog wordt uitgeleverd. Haar advocaat spreekt van ‘flinterdun bewijs’.

De vrouw en haar ex-vriend Nahésson C. (31) uit Amsterdam werden afgelopen woensdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Firdaous. Het 11-jarige meisje werd op 15 november 2023 doodgeschoten toen ze met haar familie in de garage van hun huis in Merksem zat te eten. Drie kogels vlogen naar binnen, waarvan één Firdaous raakte.

Lees ook: Twee Nederlanders opgepakt voor doodschieten 11-jarige Firdaous in België

De familie van Firdaous is bekend in het Antwerpse drugsmilieu. Burgemeester Bart De Wever noemde hen eerder "de rijkste drugsfamilie in de stad". De schietpartij lijkt dan ook onderdeel te zijn van de drugsoorlog die al een tijdje gaande is in Antwerpen.

De Nederlandse politie arresteerde de vrouw en haar ex-vriend op verzoek van de Belgische justitie. In België werden in februari al een 53-jarige vrouw en 21-jarige man opgepakt. De 21-jarige man is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte. De 53-jarige vrouw zit nog vast.

Lees ook: Belgische politie deelt beelden in zaak doodgeschoten Firdaous (video)

De advocaat van de 24-jarige Bredase noemt het bewijs tegen haar ‘flinterdun’. De vrouw ontkent elke betrokkenheid bij de moord. De Belgische justitie houdt haar ondanks vrijlating in het oog. Het is nog onduidelijk of ze zal worden uitgeleverd aan België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team