Zoeken

Metro Casablanca: oude droom komt dichterbij

16 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

De metro van Casablanca komt dichterbij. Op instructie van de burgemeester van de regio Casablanca, Mohamed Mhidia, zal er binnenkort een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd naar de bouw van een metro in de stad.

"Mohamed Mhidia heeft opdracht gegeven om een haalbaarheidsstudie uit te voeren om het metroproject van Casablanca af te ronden", aldus Moulay Ahmed Afilal, vicevoorzitter van de gemeente Casablanca, in een verklaring aan de krant Assahra Maghribia. "De gemeenteraad staat op het punt om deze studie in de komende weken te lanceren."

Lees ook: Metro Casablanca, een droom die eindelijk uitkomt?

De bouw van een metro in Casablanca is van groot belang. "De realisatie van een groot project als de metro van Casablanca zou een ideale oplossing zijn voor de vervoersproblemen in de stad die zich voorbereidt op de organisatie van het WK 2030", aldus de verantwoordelijke. Hij legde uit dat dit project al enkele jaren in de maak is.

Lees ook: Casablanca geeft monorail op, 10 miljoen verspild

"De laatste keer dat er serieus over dit project is gesproken, was in 2013, toen de gemeenteraad onder leiding van burgemeester Mohamed Sajid aankondigde dat er een 15 kilometer lange bovengrondse metrotunnel zou worden aangelegd die de wijk Sidi Moumen zou verbinden met de Hassan II-moskee", aldus Afilal. Hij voegde eraan toe dat de hoge investeringskosten (8 miljard dirham) in 2014 tot de opschorting van het project hebben geleid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team