Zoeken

Meisje (14) gered van dwanghuwelijk in Sefrou

15 maart 2024 - 21:30 - Marokko

©

Dankzij de waakzaamheid van een lokale NGO en het optreden van het openbaar ministerie in Sefrou is een 14-jarig meisje gered van een dwanghuwelijk. De zaak is nog in onderzoek.

Een bezorgde organisatie sloeg alarm bij de officier van justitie in Sefrou na vernomen te hebben dat de moeder van het meisje op het punt stond een huwelijksfeest te organiseren voor haar 14-jarige dochter. De officier van justitie gaf onmiddellijk opdracht aan de gerechtelijke politie om een ​​onderzoek te starten naar de gemelde bruiloft.

Lees ook: Marokko: vrees voor toename kindhuwelijken na aardbeving

Tijdens het onderzoek verklaarde de moeder van het meisje dat een man de hand van haar dochter had gevraagd, ondanks haar jonge leeftijd. De man beweerde dat hij alle formaliteiten zou regelen. De bruidegom verklaarde tijdens zijn verhoor dat de vader van de bruid toestemming had gegeven voor het huwelijk voordat hij overleed, en dat de bruid akkoord was. De 14-jarige, die samen met haar moeder werd ondervraagd, bevestigde deze verklaringen.

Lees ook: Gearrangeerd huwelijk Marokkaans koppel verandert in nachtmerrie

Na afronding van het eerste onderzoek beval de officier van justitie nieuwe verhoren. Hij benadrukte bij de moeder de gevaren van een dergelijk huwelijk voor de psychische en sociale gezondheid van haar dochter, evenals voor haar toekomstige rechten. De bruidegom werd gewaarschuwd dat "elke poging om met dit meisje te trouwen zonder vooraf alle wettelijke procedures te doorlopen, hem strafrechtelijke vervolging kan opleggen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team