Zoeken

Marokko neemt afscheid van een icoon: Ba Azizi overleden

5 januari 2024 - 08:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse televisie- en theaterwereld rouwen om het verlies van een van hun meest geliefde acteurs, Boudjemaa Oujoud, beter bekend als "Ba Azizi".

De acteur is op 83-jarige leeftijd in een privékliniek in Casablanca overleden na een langdurige strijd met acute anemie. Zijn gezondheid was de afgelopen dagen aanzienlijk verslechterd volgens zijn familie.

Lees ook: Marokkaanse actrice Sahar Seddiki rouwt om overleden vader

Ba Azizi werd in 1940 in de oude medina van Casablanca geboren. Hij betrad de theaterwereld in de jaren zestig en werkte samen met gerenommeerde Marokkaanse acteurs en regisseurs zoals Bashir Laaj en Abderrahmane Souiri. Hij werkte ook samen met de grote Cheikh van de Aita, Bouchaib El Bidaoui.

De acteur verwierf grote bekendheid in Marokko door zijn rollen in diverse theaterstukken en televisieprogramma’s. Vooral bekend om zijn komische rollen in zijn jeugd, trad hij zelfs op voor wijlen Koning Mohammed V.

Lees ook: Aïcha El Khattabi, dochter van Abdelkrim El Khattabi, overleden

Ba Azizi had de laatste maanden veel gezondheidsproblemen en werd herhaaldelijk in het ziekenhuis opgenomen. Zijn overlijden laat een leegte achter in de harten van alle Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team