Zoeken

Marokko wil Indische toeristen aantrekken

23 oktober 2017 - 11:10 - Marokko

©

Marokko wil meer toeristen aantrekken en heeft daarom besloten om zich naar opkomende markten te richten. Na meerdere promotiecampagnes op nieuwe markten zoals Rusland, Brazilië en China wenst het koninkrijk nu ook de Indische markt te veroveren. India is de derde economische macht in Azië en is na China het land met het meest aantal inwoners ter wereld.

Abderrafie Zouiten, directeur generaal van het Marokkaans verkeersbureau ONMT stelde tijdens een werkbezoek aan New Delhi dat Marokko in de komende jaren "sterk aanwezig wil zijn" op de toeristische markt in het land. Tijdens zijn bezoek ontmoette hij Indiase toerisme verantwoordelijken om de samenwerkingsmogelijkheden in de sector te bespreken.

"Marokko richt zich steeds meer naar India, een van de opkomende landen, en hoopt de aandacht van een groot aantal Indiase toeristen te trekken", verklaarde Abderrafie Zouiten na zijn bezoek

De Indiase markt is strategisch voor Marokko. De bevolking van India zal naar verwachting China inhalen en in de komende twee jaar 1,4 miljard mensen bereiken. Het land zal dan een grote middenklasse van bijna 300 miljoen mensen hebben en dus een belangrijke bron voor de Marokkaanse toeristische sector worden.

Tijdens zijn bezoek lukte het Zouiten tevens om toestemming te krijgen voor de opening van een agentschap van het ONMT in New Delhi in de loop van 2018. Volgens hem is dat te danken aan de goede samenwerking met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken en Samenwerking en de ambassade van Marokko in India. Het wordt het tweede agentschap van het Marokkaans verkeersbureau in Azië na Beijing.

Het bezoek van Koning Mohammed VI aan India in oktober 2015 heeft de betrekkingen tussen de twee landen een nieuw impuls gegeven. Meerdere vertegenwoordigers van toeristische organisaties in India worden binnenkort in Marokko verwacht. De twee landen zullen naar verwachting in de komende maanden ook nieuwe samenwerkingsovereenkomsten in de toeristische sector ondertekenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team