Zoeken

Marokko veroordeelt Britse pedofiel Robert Edward Bill tot 20 jaar cel

16 april 2014 - 20:05 - Marokko

©

De Britse pedofiel Robert Edward Bill werd door de rechtbank in Tetouan tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor kindermisbruik.

Het Noordse Observatorium voor de Mensenrechten vertelde ons dat Edward Bill schuldig was bevonden aan ontvoering en poging tot verkrachting van drie meisjes in de noord Marokkaanse stad Tetouan.

Volgens observatorium-voorzitter Mohamed Benaissa pleitte de 60-jarige Brit eerst onschuldig. Later stortte hij in tranen uit in de rechtszaal en vertelde dat hij de meisjes als zijn kleinkinderen beschouwde.

De bejaarde leraar vertelde aan de rechter dat hij heel veel van kinderen hield en dat hij daarom de meisjes, allen onder 12 jaar, had benaderd.

Zijn proces werd tot zesmaal uitgesteld op vraag van zijn advocaten. Robert Edward Bill werd ook veroordeeld tot een schadevergoeding van 100.000 dirham.

In 2009 was Robert Edward Bill in zijn land veroordeeld voor kinderontvoering. In Marokko werd hij in juni 2013 in Tetouan gearresteerd toen hij een 6-jarig meisje probeerde te ontvoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team