Zoeken

Marokko beveiligt grenzen

19 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de veiligheid langs de grens met Ceuta, met name in Fnideq en Belyounech, versterkt. Dit om de illegale immigratie te beperken.

Extra eenheden van de veiligheidstroepen, evenals warmtecamera’s en drones, zijn ingezet langs de grens met Ceuta om de surveillance en controle te verscherpen, aldus een lokale bron aan de krant Al Omk.

Lees ook: Melilla implementeert geavanceerd grensbewakingssysteem met Marokko

Deze maatregelen werden genomen nadat de lokale autoriteiten in het noorden, in samenwerking met de veiligheidsdiensten, de Koninklijke Gendarmerie en de Hulpkrijgsmacht, een speciaal veiligheidsplan hadden opgesteld om de massale instroom van migranten uit Marokko in de autonome stad te beperken.

Dankzij de proactiviteit van de veiligheidstroepen zijn de afgelopen maanden honderden migranten tegengehouden die Ceuta wilden binnenkomen. In de nacht van 1 januari wisten ze de illegale binnenkomst van meer dan 1000 migranten in Ceuta vanuit de steden Tetouan en Fnideq te verijdelen.

Lees ook: Algerijn met wapen en munitie opgepakt bij grens Sebta

De bewaking is ook verscherpt in Fnideq en in het bos van de gemeente Belyounech. Bovendien is er onder toezicht van het openbaar ministerie een onderzoek gestart om mensensmokkelorganisaties op te rollen die via sociale media kandidaten voor immigratie rekruteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team