Zoeken

Marokko: belangrijke verandering bij Airbnb

18 maart 2024 - 23:00 - Marokko

©

Airbnb zet een streep door camerabewaking in verhuurwoningen. Vanaf april is het verboden om camera’s te plaatsen in de binnenruimtes van Airbnb-accommodaties, ongeacht de locatie, het doel of of ze vooraf gemeld zijn. Deze nieuwe regel geldt wereldwijd, dus ook in Marokko.

"Deze aanpassingen zijn het resultaat van gesprekken met onze gasten, verhuurders en privacyspecialisten," aldus Juniper Downs, verantwoordelijk voor beleidsregels en partnerschappen bij Airbnb. "We blijven feedback verzamelen om te garanderen dat ons beleid past bij onze internationale community. Gezien het feit dat de meeste Airbnb-accommodaties geen camera’s vermelden, verwachten we dat deze update slechts een klein deel van de advertenties op ons platform beïnvloedt."

Lees ook: Casablanca brengt Airbnb’s op orde

Tot nu toe waren camera’s in gedeelde ruimtes toegestaan, mits duidelijk vermeld op de advertentiepagina en zichtbaar in de woning. In slaapkamers en badkamers waren camera’s reeds verboden. Deurcamera’s en geluidsmelders in gedeelde ruimtes blijven wel toegestaan, mits vermeld op de advertentiepagina.

Met deze nieuwe regel streeft Airbnb naar een balans tussen de veiligheid van gasten en verhuurders, die hun eigendom willen beschermen tegen problemen zoals ongepaste feesten, en de privacy van de gasten.

Lees ook: Marokko stelt regels vast voor Airbnb

De nieuwe regel, die op 30 april ingaat, komt kort na de uitzending van een parodistische Airbnb-reclame (meer dan 1,2 miljoen views op YouTube) met een grap over een verborgen camera op het toilet, tijdens de Amerikaanse comedy show Saturday Night Live.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team