Zoeken

Marokko, Afrikaanse must-see in 2024

12 januari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko is uitgeroepen tot één van de zeven onmisbare Afrikaanse bestemmingen om te bezoeken in 2024.

Volgens Le Matin staat het koninkrijk in deze prestigieuze lijst samen met Rwanda, Ghana, Kenia, Zuid-Afrika, Namibië en Tanzania. Deze landen worden aanbevolen als topbestemmingen voor reizigers die Afrika in 2024 willen verkennen. De krant biedt een insidergids met aanbevolen activiteiten voor elk land, variërend van het verkennen van oude medina’s en kamelenwandelingen tot het proeven van de traditionele Marokkaanse keuken.

Lees ook: Marokko domineert ranglijst trendy bestemmingen in Afrika

De auteurs van de top 7 beschrijven Afrika als een ongeëvenaarde mozaïek van verhalen, landschappen, culturen en ervaringen, waardoor het continent een onmisbare bestemming is voor elke reiziger. Van de majestueuze fauna van Kenia tot de oude medina’s van Marokko, Afrika biedt een diversiteit aan natuurlijke wonderen en historische schatten. Ook wordt benadrukt dat het rijke culturele erfgoed van Afrika, dat tot uiting komt in levendige markten, oude tradities en gastvrije gemeenschappen, unieke mogelijkheden biedt voor meeslepende en authentieke reiservaringen.

Lees ook: Marrakech in top-10 beste bestemmingen in Afrika

Ter ondersteuning van hun keuze halen de auteurs van de lijst de woorden aan van Zurab Pololikashvili, secretaris-generaal van de Wereldtoerismeorganisatie (UNWTO), tijdens de viering van Afrikadag 2023. Pololikashvili omschreef Afrika als een dynamische draaischijf van ondernemerschap en innovatie, met levendige steden en een rijke culturele diversiteit. Hij benadrukte ook de opkomst van het Afrikaans continent als een belangrijke speler in het wereldwijde toeristische landschap, met enkele van de meest opwindende bestemmingen ter wereld. Pololikashvili wees op het belang van zorgvuldig beheer van de toeristische sector in Afrika, die de potentie heeft om herstel, groei en inclusieve ontwikkeling op het hele continent te bevorderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team