Zoeken

Marokkanen riskeren 20 jaar gevangenisstraf in Algerije

16 juli 2023 - 23:00 - Wereld

©

In Algerije heeft de gendarmerie een Marokkaans smokkelnetwerk opgerold dat gespecialiseerd was in illegale immigratie. In totaal werden 32 personen gearresteerd, waaronder vier Algerijnen. Allen riskeren tot 20 jaar gevangenisstraf.

De gendarmerie van Oran heeft in een door Al-Quds Al-Arabi geciteerd persbericht aangegeven dat "een internationaal crimineel netwerk werd ontmanteld gespecialiseerd in het plannen en organiseren van illegale reizen van Marokko naar Spanje, via Algerije".

Lees ook: Algerije: 200 Marokkanen illegaal vastgehouden in politiecellen

In totaal werden 32 personen, waaronder 28 Marokkanen en vier Algerijnen, gearresteerd. De gendarmes hebben ook een boot, vier auto’s, een aanzienlijke som geld in Algerijnse dinars, Marokkaanse dirhams, euro’s en Turkse lira, paspoorten en mobiele telefoons in beslag genomen.

In de verklaring wordt verder aangegeven dat de organisatie mensen ophaalde die naar Europa wilden emigreren in verschillende regio’s van het land. De organisatie bereidde vervolgens hun vertrek over zee voor. Het netwerk werd ontmanteld dankzij een onderzoek van de Algerijnse inlichtingendiensten naar de mensenhandel naar Spanje.

Lees ook: Vermiste Marokkanen in Algerije vastgehouden?

De arrestanten zullen worden vervolgd voor internationale mensenhandel en witwassen van geld. Ze riskeren tot 20 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team