Zoeken

Marokkaanse terreurverdachte beschuldigd Britse politie van seksuele misbruiken

26 mei 2015 - 22:10 - Marokko

©

De jonge Marokkaan die vorige week in Rabat werd aangehouden nadat hij het huis van zijn ouders en die van een buur in brand had gestoken, beschuldigt de Britse politie ervan hem seksueel te hebben misbruikt tijdens zijn verblijf in een gevangenis in Londen.

De procureur des Konings bij de rechtbank van Rabat maakte de getuigenis van Younes Tsouli bekend. Ook werd besloten hem te laten onderzoeken door een psycholoog en een psychiater om te zien of hij ontoerekeningsvatbaar moet worden verklaard.

Younes Tsouli verliet Marokko in 2001 en vestigde zich in Londen om informatica te studeren. In die tijd koos hij het pseudoniem Irhabi 007 en begon hij de ideologieën van Al Qaeda te verspreiden. Hij werd daarop gearresteerd, tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld en opgesloten in een zwaar beveiligde gevangenis nabij Londen.

Afgelopen dinsdag kwam zijn straf ten einde en werd hij op de eerste vlucht naar Marokko gezet zonder dat de Marokkaanse autoriteiten werden gewaarschuwd. Nog geen dag later zorgde hij voor opschudding in Rabat door de woningen van zijn ouders en hun buren in brand te steken. Hij bleef ruim 20 uur op een terras zitten en bedreigde ieder die hem probeerde te benaderen met een mes. Pas na tussenkomst van een psycholoog kon hij worden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team