Zoeken

Marokkaanse slachtoffer seksuele corruptie wint zaak tegen politie Dubai

16 september 2014 - 22:14 - Wereld

©

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn twee politieagenten door het Strafhof van Dubai veroordeeld voor seksuele corruptie. Het slachtoffer, een Marokkaanse vrouw, verbleef illegaal in het land.

Afgelopen februari werd de vrouw samen met een vriend tegengehouden voor een politiecontrole. Al snel bleek dat de 34-jarige Marokkaanse illegaal in het land verbleef.

Aan de rechter vertelde het slachtoffer hoe de twee agenten van 22 en 26 jaar, haar paspoort hadden afgenomen en haar hadden gevraagd om mee te komen naar hun auto. Eenmaal in de politiewagen stelden ze haar voor om haar te laten gaan tegen seks.

De vrouw gaf hen haar telefoonnummer en vertelde hen dat ze nu "vrienden waren". Maar toen ze haar paspoort terugvroeg weigerden de twee agenten. Ze stapte vervolgens naar het politiebureau om een klacht in te dienen. Met de hulp van andere agenten werden belastende gesprekken met de twee corrupte agenten opgenomen.

De twee agenten werden in Dubai tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze hebben 15 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen het vonnis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team