Zoeken

Khalid Kasem van omkoping beschuldigd: "Hij vroeg 12.000 euro"

17 maart 2024 - 14:00 - Wereld

©

Nieuwe onthullingen brengen de kwestie rondom Khalid Kasem opnieuw in het nieuws. Een tweede cliënt van de advocaat en televisiepresentator beweert dat Kasem hem omkoping heeft aangeboden.

Een geluidsopname in het bezit van het AD toont een gesprek tussen Kasem en een cliënt, in januari 2019. De cliënt, die toen een enkelband droeg, stelt dat Kasem hem voorstelde een ambtenaar om te kopen om zijn straf te verkorten. De advocaat zou hiervoor 10.000 tot 12.000 euro vragen. De cliënt weigerde na te hebben vernomen dat de contactpersoon van Kasem niet langer op zijn zaak zat.

Lees ook: Khalid Kasem eist excuses na beschuldiging van lekken naar Ridouan Taghi

Kasem ontkent met klem dat hij omkoping heeft voorgesteld. Hij noemt de beschuldiging "absurd" en "pertinent onjuist."

Begin januari bleek al dat Kasem tegenover Peter R. de Vries had toegegeven een andere cliënt te hebben geholpen via omkoping. Kasem ontkende toen in eerste instantie, maar legde na de publicatie van de opname zijn werk als presentator neer.

Lees ook: Advocaat die informatie lekte naar Taghi blijft onbekend

De nieuwe beschuldigingen zetten Kasem in een nog lastiger daglicht. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de eerdere onthullingen al, en het is nog onduidelijk of er in deze zaak ook een officieel onderzoek komt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team