Zoeken

Istiqlal, MP en PPS in PJD-regering

12 december 2011 - 17:30 - Marokko

©

De Volksbeweging (MP) heeft op zondag unaniem haar akkoord gegeven om samen met de PJD te werken in de nieuwe regering van Premier Abdelilah Benkirane.

De Volksbeweging (32 zetels) is daarbij uit de "Coalitie voor de democratie" gestapt, dat de partij samen met de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) en zes andere partijen had gevormd voor de parlementsverkiezingen van 25 november.

Het hoofd van de regering, Abdelilah Benkirane, zou echter niet weten hoe te handelen met Mohand Laenser, MP-leider dat een ministerieel portefeuille vraagt terwijl zijn vertrek wordt opgeëist sinds het begin van de sociale protesten.

Volgens een verklaring van de MP, gaat de partij deelnemen aan de komende regering op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met haar programma en haar historische en politieke gewicht.

De Istiqlal (60 zetels) heeft ook op zondag besloten om deel te nemen aan de islamistische regering. Het uitvoerend comité van de Istiqlal had zijn akkoord eerder al gegeven, na een meeting tussen Abbas El Fassi en Abdelilah Benkirane.

De Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS - 18 zetels) voorgezeten door Nabil Benabdallah, heeft zaterdag ook unaniem voor een de deelname in de komende regering gestemd. Deze moet in de loop van deze week gevormd worden door Abdelilah Benkirane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team