Zoeken

Coach Issam Charraï reageert op zege Marokko tegen Mali

5 juli 2023 - 22:30 - Sport

©

Het Marokkaanse U23-team heeft zich met moeite geplaatst voor de finale van de Afrika cup U23 dinsdagavond. Marokko won de bijna drie uur durende wedstrijd op strafschoppen (2-2, 4-3). Coach Issam Charraï reageerde op de overwinning.

"Ik feliciteer de spelers, de wedstrijd was heel moeilijk, we wisten dat Mali taai is. Het belangrijkste is de overwinning, we hebben het eerste doel bereikt, namelijk de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Zeker, er zijn zaken die verbeterd moeten worden, maar dat is een ander gesprek", aldus de coach.

Lees ook: Marokko boekt derde zege op rij op Afrika Cup U23

"We mogen niet vergeten dat Mali een sterk team is. De spelers hebben tot het einde goed gevochten", aldus Charaï, die eraan herinnert dat zijn team de wedstrijd goed begon voordat Mali het veld heroverde. "We begonnen de wedstrijd goed en scoorden een doelpunt. We hadden moeten doorgaan op deze manier, maar de Malinezen begonnen diep te spelen. We probeerden enkele tactische aanpassingen, maar uiteindelijk incasseerden we het gelijkmakende doelpunt. Onze fout was dat we achterin speelden, wat hen meer vertrouwen gaf."

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat Ghana, "Belgische" spelers schitteren (spelersanalyse)

De finale van de Afrika Cup U23 wordt zaterdag gespeeld in het Moulay Abdallah Complex in Rabat, waarbij Marokko het opneemt tegen Egypte, dat zijn plaats won door Guinee met 1-0 te verslaan. De eerste drie teams op de Afrika Cup U23 plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team