Zoeken

Internet en 5G: Marokko wil achterstand inhalen

27 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

Minister Ghita Mezzour van Digitale Transitie en Bestuursvernieuwing heeft onlangs met het organiserend comité van het WK 2030 vergaderd. Doel was om de voortgang te bespreken van infrastructuurprojecten, met name op het gebied van telecommunicatie en ICT.

De bijeenkomst "behandelde de vooruitgang die is geboekt met de specifieke voorbereidingen voor het WK 2030 in Marokko, Spanje en Portugal," aldus Mezzour. "Dit met betrekking tot telecommunicatie-infrastructuur en informatietechnologie, in overeenstemming met de visie van Koning Mohammed VI en de eisen van de FIFA. We willen dit belangrijke evenement tot een succes maken en de positie van ons land in de digitale transformatie versterken."

Lees ook: Lancering 5G verloopt moeilijk in Marokko

Marokko wil de kwaliteit van zijn telecom- en internetnetwerk verbeteren. De ervaring tijdens het WK voor clubs was niet optimaal voor fans en tv-zenders. De netwerken waren zwak in grote steden en zelfs onbestaand in sommige delen van het land. De FIFA stelt echter hoge eisen aan de netwerkkwaliteit voor het WK 2030.

Lees ook: Marokko: nieuwe stap op de weg naar de 5G-revolutie

Telecombedrijven, met name Itissalat Al-Maghrib, moeten snel werk maken van de verbetering van de netwerken. Ze moeten continue prestaties garanderen voor de vele buitenlandse toeristen die Marokko in 2030 zullen bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team