Zoeken

Influencers halen in 48 uur 50.000 euro op voor Marokkaanse kinderen

10 juni 2022 - 10:40 - Wereld

©

De Franse YouTuber Amixem en zijn vriend Cyril-mp4, hebben op YouTube een oproep gelanceerd voor donaties ten behoeve van kinderen in de Marokkaanse woestijn. De fondsenwervingscampagne kreeg meteen een buitengewone respons vanwege hun volgers.

De uit Angers afkomstige YouTuber Amixem (7,63 miljoen volgers), werkt al jaren samen met de vereniging ’Enfants du Désert’, die zich in het zuidoosten van Marokko inzet voor een betere toegang tot onderwijs en gezondheidszorg voor kinderen.

Lees ook: Actie om Nijmeegse Oussama (20) in Marokko te begraven levert 6000 euro op

YouTuber Cyril-mp4 (4,76 miljoen volgers), heeft zich bij dit avontuur aangesloten door op dinsdag 31 mei samen met Amixem een oproep tot donaties te lanceren op zijn YouTube-kanaal. In Frankrijk werd de video in 24 uur meer dan 840.000 keer bekeken, en dit aantal groeit nog steeds aan.

In 48 uur tijd hebben de twee influencers 50.000 euro per sms opgehaald. De actie is nog steeds aan de gang, want het streefbedrag is 100.000 euro. Dit zal hen in staat stellen verschillende acties uit te voeren in de regio Drâa-Tafilalet in Marokko: de bouw van bibliotheken, klaslokalen of de aankoop van een minibus om te zorgen voor schoolvervoer voor kinderen in de woestijn. De golf van vrijgevigheid van de abonnees heeft misschien ook te maken met de loting waarmee de gelukkigen een reis naar Marokko en andere prijzen kunnen winnen.

Lees ook: Heel Nederland wil Hamouch en zijn kinderen helpen

Amixem en Cyril hoorden over de vereniging Enfants du Désert in 2017, toen ze deelnamen aan de Raid 4L Trophy. Zij schonken 35.000 euro voor de bouw van een volledige school, een waterput, een kleuterschool en een klaslokaal. Sinds die dag steunen ze de 17-jarige vereniging en willen zij haar graag helpen bij de realisatie van haar doelstellingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team