Zoeken

Sprankje hoop voor Marokkanen in Libië

8 september 2021 - 15:40 - Wereld

©

Marokko werkt actief aan de repatriëring van zijn onderdanen die in Libië vastzitten. De ministeries van Buitenlandse zaken van beide landen werken nauw samen aan dit dossier.

In totaal zijn 195 Marokkanen betrokken bij de repatriëringsoperatie. "Het werk voor de repatriëring van in Libië gestrande Marokkanen heeft een gevorderd niveau bereikt", verklaarde een bron van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken aan Hespress. "Dit proces verreist een nauwe samenwerking met onze Libische broeders", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko gaat 195 gedetineerden uit Libië repatriëren

"De identiteit van de onderdanen die moeten worden gerepatrieerd moet worden gecontroleerd, zodat degenen die niet Marokkaan zijn, het koninkrijk niet illegaal binnenkomen", vervolgt de bron, eraan toevoegend dat er "migranten van verschillende nationaliteiten zijn die zich voordoen als Marokkaan". Deze situatie dwingt "de dienst buitenlandse zaken om Marokkanen in administratieve detentie eerst te registreren en ze daarna pas te repatriëren".

Lees ook: Marokkaan komt om bij aanslag in Libië

Tijdens een bezoek aan Rabat in augustus had Abdallah Hussein Al-Lafi, vice-voorzitter van de presidentiële raad van Libië, de repatriëring aangekondigd van 195 Marokkanen die in Libië worden vastgehouden. Hij verklaarde toen dat de twee landen hierover gesprekken hadden en dat een gemengde consulaire commissie belast was met meerdere bilaterale kwesties, waaronder de repatriëring van Marokkanen en de samenwerking in de luchtvaartsector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team