Zoeken

Grotten van Hercules in Tanger bedreigd door bouwprojecten

19 april 2024 - 18:00 - Marokko

©

De bouw van hotels en andere gebouwen in de omgeving van de Grotten van Hercules in Tanger vormt een ernstige bedreiging voor dit unieke archeologische, mythologische en toeristische site. Er is dringende nood aan bescherming van deze locatie.

De Grotten van Hercules, gelegen op 14 kilometer ten westen van Tanger aan de Atlantische ingang van de Straat van Gibraltar, worden bedreigd door tal van bouwprojecten. De gevaren voor deze mythologische site zijn aanzienlijk. Er zijn plannen om een ​​parkeerplaats te bouwen in de buurt van dit toeristische monument. Door deze constructies zullen er instortingsrisico’s zijn, waarschuwt de krant Al Akhbar. De bestaande scheuren kunnen verergeren. De autoriteiten moesten in het verleden noodgedwongen ingrijpen en bepaalde toegangen sluiten om dit model van ecotoerisme te beschermen.

Lees ook: Mysterie Marokkaanse stad die werd verzwolgen door Atlantische Oceaan ontraadseld

Als er niet wordt ingegrepen, zal dit natuurwonder binnen enkele jaren drastisch verkleinen. Volgens de krant zijn de Grotten van Hercules "al verzwakt door de nabijgelegen constructies", die ook een negatieve impact hebben gehad op het landschap ten koste van de nabijgelegen natuurlijke grotten waarmee de site verbonden was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team