Zoeken

Frankrijk overweegt erkenning Marokkaanse Sahara

18 februari 2024 - 07:00 - Wereld

©

De Franse ambassadeur in Marokko, Christophe Lecourtier, heeft verklaard dat een stevige toekomst tussen beide landen onmogelijk is zonder een duidelijke Franse positie over de Sahara.

Tijdens een lezing in Casablanca noemde Lecourtier het "totaal illusoir, respectloos en dom" om te denken dat de twee naties kunnen vooruitgaan zonder dit cruciale onderwerp te bespreken. Hij benadrukte dat Frankrijk de belangrijkheid van de Sahara-kwestie voor Marokko erkent en dat de status van de regio essentieel is voor het koninkrijk.

Lees ook: Algerije vreest verbetering betrekkingen Frankrijk-Marokko

De ambassadeur stelde dat Frankrijk zich bewust is van de veranderende wereld en dat de Sahara-kwestie aan bod zal komen in de voortdurende dialoog tussen beide landen. Hij benadrukte het belang van het voortzetten van het partnerschap tussen Frankrijk en Marokko in de komende jaren.

Lees ook: Frankrijk reikt Marokko hand in poging tot verzoening

De lezing van Lecourtier vond plaats aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Economie en Sociale Wetenschappen van Ain Chock en werd georganiseerd door de Stichting Links, onder leiding van oud-minister en Marokkaans ambassadeur in Frankrijk Mohamed Berrada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team