Zoeken

Emotie in België na overlijden 4-jarige Sidra Atmane

4 april 2024 - 18:00 - Wereld

©

De 4-jarige Sidra Atmane is dinsdag overleden aan de gevolgen van een ongeluk op haar school in Burcht. Het meisje liep vrijdag tijdens de gymles ernstige verwondingen op toen ze vast kwam te zitten in een klimrek.

Sidra was met haar klas aan het spelen toen het noodlot toesloeg. Het spel "reis rond de wereld" behelsde een parcours met hindernissen. Sidra kwam vast te zitten in een klimrek en raakte ernstig gewond. De leerkracht en directeur verleenden eerste hulp, waarna Sidra in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Vijf dagen later overleed ze aan haar verwondingen.

Lees ook: Kleine Wassim (3) dood aangetroffen in België, vader verdacht

De schoolleiding is in shock. "Nu overheersen gevoelens van ongeloof, intens verdriet en onbegrip", reageert Geert De Corte, directeur-generaal van de scholengroep Katholieke Scholen aan de Schelde, in een gesprek met VRT Nieuws. Er is een rouwruimte ingericht waar leerlingen en personeelsleden terecht kunnen om hun gevoelens te uiten.

Sidra’s ouders zijn ontroostbaar. "We hebben de afgelopen dagen niet aflatend meegevoeld met de ouders van Sidra en het broertje dat ook bij ons op school zit in het eerste leerjaar. Dat medeleven aan hen kenbaar maken was niet eenvoudig omdat zij met het grootste onbegrip zitten en met een boosheid kampen. Daar hebben we natuurlijk alle begrip voor."

"We zijn kapot van verdriet", reageert de familie in HLN. "Afgelopen weekend had ze ook nog twee epilepsieaanvallen gekregen. Ze kreeg zware medicatie en maandag werd een hersenscan uitgevoerd. Normaal zou die pas dinsdag gedaan worden. Het werd echter vervroegd omwille van de hoge bloeddruk en snelle hartslag van Sidra. De uitslag voorspelde helaas al niet veel goeds. Op de scan was een hersenbeschadiging vastgesteld en de dokters vreesden voor een hersenbloeding…"

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar onopzettelijke doodslag. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Sidra’s lichaam wordt naar Marokko gerepatrieerd, waar ze begraven zal worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team