Zoeken

Controverse rond abaya Georgina Rodriguez

30 september 2023 - 11:00 - Cultuur

©

Georgina Rodriguez, model en partner van voetbalster Cristiano Ronaldo, heeft voor enige ophef gezorgd onder haar Marokkaanse volgers met een recente Instagram-post. Ze koos voor een outfit met een Marokkaanse touch tijdens de Saoedische nationale feestdag.

Het stel, een van de meest gevolgde koppels op sociale media, woont al een tijdje in Riyad. Georgina lijkt het leven in de Golfstaat zeer te waarderen. Afgelopen zaterdag deelde ze foto’s ter ere van de Saudische nationale feestdag, waarop ze een prachtige groene abaya droeg. Deze foto’s leidden echter tot een levendig debat tussen Marokkanen en Saoediërs op sociale media.

Lees ook: Georgina Rodriguez’s knipoog aan Marokko (foto’s)

Voor Marokkanen was de abaya versierd met de traditionele Marokkaanse Sfifa, terwijl de Saoediërs volhouden dat het onderdeel uitmaakte van hun nationale erfgoed. Uiteindelijk werd duidelijk dat de abaya een creatie is van Jabador, een merk van traditionele Marokkaanse kleding ontworpen door Sanae Elhaddad, Marokkaanse ontwerpster die in Qatar woont.

Lees ook: Cristiano Ronaldo’s zoon spreekt Arabisch en is hit op internet (video)

Het is niet de eerste keer dat Georgina Rodriguez kiest voor de Marokkaanse mode. In 2019 droeg het Argentijnse model tijdens de Gouden bal-ceremonie een prachtige witte kaftan met gouden accenten, ontworpen door de Marokkaanse styliste Sofia Ben Yahya.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team