Zoeken

Club Med Agadir verkocht

29 januari 2024 - 22:00 - Economie

©

Een Marokkaanse groep heeft de Club Med Agadir overgenomen en is van plan het te transformeren in een vijfsterrenhotel. Deze overname is het resultaat van een overeenkomst tussen de CDG, Madaëf, het toeristische filiaal van de bankengroep, en de Club Med-groep.

De groep, eigendom van de familie Benabbès-Taarji en Guy Marrache, is nu de nieuwe eigenaar van de Club Med Agadir, die 56 jaar lang werd geëxploiteerd onder een huurovereenkomst. Van alle hotelgroepen is deze groep erin geslaagd om de Club Med-groep te overtuigen om de legendarische hotelvestiging in de hoofdstad van Souss-Massa, die sinds 2021 gesloten is, met zijn 374 kamers, over te nemen. De ambitie van de familie Benabbès-Taarji en Guy Marrache, eigenaren van de Tikida-groep, is om het voormalige Club Med Agadir te transformeren in een nieuw vijfsterrenhotel met 400 kamers, onder het merk Robinson Magic Life, het premiummerk van ’s werelds nummer één in toerisme TUI.

Lees ook: Club Med Agadir sluit definitief deuren

Deze investering in Agadir zal een frisse wind brengen in het voornaamste strandresort van het koninkrijk. Sinds de sluiting ervan heeft het voormalige Club Med dorpshotel een negatieve invloed gehad op de geclassificeerde beddencapaciteit van de hoofdstad van Souss, vooral op de zeedijk, meldt Challenge. Daarnaast zijn het Palais des Roses Hotel, dat is overgenomen door de Egyptische groep Pickalbatros, en het Sofitel Royal Bay, dat momenteel wordt gerenoveerd door ABS Holding, de drie strandhotels die gesloten werden tijdens de gezondheidscrisis.

De Tikida-groep werd opgericht in 1968 door Guy Marrache en in 1973 voegde Ahmed Benabbès-Taarji zich bij hem. Samen ontwikkelden ze hun activiteiten in de reisbranche en vervolgens in het toeristisch vervoer, voordat ze zich richtten op de ontwikkeling van hotels en andere activiteiten in de toeristische en vrijetijdssector. Vandaag de dag beschikt de Tikida-groep over meer dan 8000 bedden, voornamelijk in Marrakech, Agadir en Taghazout. Sinds 2011 wordt het merendeel van het hotelportfolio van de Tikida-groep beheerd door de RIU-keten.

Lees ook: Club Med investeert een miljard dirham in Essaouira

Club Med richt zich nu op andere projecten in Marokko. Dit jaar zal het zijn nieuwe premiumresort in Essaouira openen, dat momenteel in aanbouw is voor een investering van 90 miljoen euro. De groep investeert ook 25 miljoen euro in de renovatie van de Palmeraie Club Med in Marrakech. Het etablissement zal een honderdtal extra kamers bevatten, een groot familiezwembad en een Baby Club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team