Zoeken

Casablanca maakt einde aan afpersing door parkeerwachters op zeedijk

4 maart 2024 - 23:00 - Marokko

©

De zeedijk van Casablanca en het Mausoleum Sidi Abderrahmane zijn eindelijk verlost van parkeerwachters die bezoekers jarenlang intimideerden en afpersten. Dankzij een gerichte actie van de autoriteiten, kort na de aanstelling van de nieuwe Wali, kunnen toeristen en locals nu weer vrij en zonder angst genieten van deze populaire plekken.

De actie van de autoriteiten heeft geleid tot de volledige verdwijning van de parkeerwachters die, zonder wettelijke basis, geld eisten van automobilisten die op de openbare weg parkeerden. Duidelijke borden bevestigen nu dat parkeren op de zeedijk gratis is.

Lees ook: Casablanca verbiedt parkeerwachters

Ook de omgeving van het Mausoleum Sidi Abderrahmane is ontdaan van illegale constructies en parkeerterreinen die voorheen gereserveerd waren voor "klanten" van bepaalde handelaars. Bezoekers van de Morocco Mall hebben nu vrije toegang tot alle parkeerplaatsen.

Vóór de operatie heersten mannen in gele hesjes, die zich als parkeerwachters uitgaven, met harde hand over de zeedijk. Ze eisten brutaal geld van automobilisten en schuwden intimidatie, afpersing en zelfs bedreigingen niet. Dit fenomeen leidde tot grote onvrede bij de bevolking van Casablanca.

Lees ook: Casablanca : Einde parkeerwachters ? Echt ?

Assabah, die de veranderingen ter plaatse vaststelde, spreekt van een nieuw leven voor de zeedijk en het mausoleum. Bezoekers kunnen nu in alle rust genieten van deze prachtige locaties, zonder te worden lastiggevallen door illegale parkeerwachters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team