Zoeken

Beste paella ter wereld: Marokkaan onder finalisten

21 juli 2023 - 11:30 - Marokko

©

De lijst met finalisten van de vierde editie van de World Paella Day Cup is bekend. Twaalf chefs, waaronder een Marokkaan, zullen op 20 september strijden om de trofee voor de beste paella ter wereld te winnen.

Voor deze editie, die voor het tweede opeenvolgende jaar in Spanje plaatsvindt, zullen de twaalf finalisten uit Marokko, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Roemenië, de Verenigde Staten, Mexico, Colombia, Ecuador, India en Japan proberen Eric Gil, de Franse chef-kok en winnaar van de wedstrijd in 2022, op te volgen. In totaal hebben 60 chefs uit 30 landen zich ingeschreven voor de wedstrijd. De twaalf finalisten zijn gekozen op basis van een stemming en hun communicatie in de media en op sociale netwerken.

Lees ook: Choumicha is beste kok in Arabische wereld

Van 16 tot 19 september zullen de 12 finalisten, waaronder de Marokkaan Mohamed El Jaouhari, hun passie voor paella delen tijdens de Wereld Paella Dag, die op 20 juli gevierd wordt, de datum waarop de finale van het toernooi zal plaatsvinden. Experts in paella en Valenciaanse gastronomie zullen ook aanwezig zijn op het evenement. De finalisten worden dit jaar begeleid door vier coaches, namelijk de kampioenen Chabe Soler (2020) en Noelia Pascual (2021), Rafa Margós, chef-kok van het restaurant Las Bairetas, en Santos Ruiz, directeur van DO Arroz de Valencia.

Lees ook: Mohamed maakt beste gegrilde sardines van Malaga

Naast vier masterclasses met hun coaches, zullen de finalisten de meest iconische plaatsen van de stad Valencia ontdekken, waaronder het natuurpark van Albufera. De finale vindt plaats op 20 september in Valencia, waar de laatste editie van de competitie van de 50 beste restaurants ter wereld en het Gala Michelin Spanje en Portugal 2022 zijn gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team