Zoeken

Belgische luxeauto centraal in verzonnen diefstal in Marokko

12 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Het parket van Namen in België heeft tien maanden gevangenisstraf geëist tegen een man die zijn luxeauto, een Mercedes-AMG C63, naar Marokko stuurde en vervolgens beweerde dat deze was gestolen, in een poging om een verzekeringsuitkering van 80.000 euro te ontvangen.

De verdachte had de auto in juli 2018 via leasing verkregen. Op 12 oktober van dat jaar meldde hij de diefstal van de Mercedes-AMG C63 bij de politie in Walcourt, bericht La Dernière Heure. De luxeauto, ter waarde van 80.000 euro, zou verdwenen zijn terwijl deze geparkeerd stond bij de residentie van zijn partner in Laneffe, verklaarde hij tegenover de politie.

Lees ook: In Frankrijk gestolen oldtimers waren bestemd voor Marokko

Zijn verzekeringsmaatschappij schakelde een privédetective in om deze ongebruikelijke diefstal te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat een van de twee sleutelsets van de Mercedes, die door de verdachte was overhandigd, vals was, dat het lokalisatiesysteem van het voertuig op 26 september 2018 was uitgeschakeld, en dat het voertuig op 27 september de Marokkaanse grens was gepasseerd en het koninkrijk niet meer heeft verlaten.

Lees ook: In Canada gestolen voertuigen in Marokko teruggevonden

"De man die achter het stuur zat, is per vliegtuig teruggekeerd naar België. Hij is geïdentificeerd en ondervraagd. Hij beweerde de auto naar Marokko te hebben gereden in opdracht van een Brusselaar, maar wist niet voor wie hij dit deed," aldus de advocaat van de verzekeringsmaatschappij. De beschuldigde is bekend bij de politiediensten van Charleroi wegens poging tot diefstal en frauduleus faillissement. Het parket van Namen heeft tien maanden gevangenisstraf tegen hem geëist. Het vonnis wordt op 13 februari verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team