Zoeken

Belgische arts weigert ’bebaarde en gesluierde patiënten’

21 januari 2015 - 13:46 - Wereld

©

Een arts in de Belgische hoofdstad Brussel heeft besloten om geen "gesluierde patiënten vergezeld door hun bebaarde mannen" meer te verzorgen. Stéphane Résimont schreef dit zelf op zijn Facebook-account.

"Ik heb twee besluiten genomen:

1. Bebaard-gesluierd koppel op raadpleging: sorry, te gevaarlijk, ik weiger. Het is geen racisme maar een kwestie van veiligheid, overleving.
2. Ik verlaat Europa geleidelijk aan om mij elders te vestigen. Het is hier onherstelbaar verrot."

Dat schreef de KNO-arts op zijn account. Ondervraagd door Belgische media bevestigde de arts zijn beslissing en vertelde dat hij angst voelde na de terreurdaden in Parijs en Verviers. "Wanneer een bebaarde man op raadpleging komt ben ik niet op mijn gemak. Deze week kreeg ik een gesluierd 16-jarig meisje met haar bebaarde vader. En ik was bang. Ik voelde afkeer en een echte angst. Het is een menselijk gevoel, rechtmatig."

De dokter gelooft dat hij in oorlog is, omdat "er in België en in Brussel een groep moslims is die geen respect heeft voor onze waarden en het menselijk leven."

Stéphane Résimont is niet alleen dokter, maar ook politicus. Hij had zich vorig jaar kandidaat gesteld voor de Personenpartij. In zijn kabinet was toen al anti-islam literatuur te vinden...

Bladna.nl