Zoeken

Alphense solidariteit: 15.000 euro voor Driss’ volkstuintje na brand

12 januari 2024 - 10:00 - Wereld

©

Driss Boudroz, een 83-jarige Alphenaar, is nog altijd aan het herstellen van de schok die hij kreeg toen zijn volkstuintje negen maanden geleden volledig afbrandde.

Het tuintje, waar hij veertig jaar lang met passie aan werkte, werd eind maart door een nog onbekende oorzaak in as gelegd. Zowel kostbaar gereedschap als zijn zeven bijenkasten gingen verloren. Hoewel de oorzaak van de brand onbekend blijft, is er dankzij een inzamelingsactie bijna 15.000 euro opgehaald om het tuintje weer op te bouwen.

Lees ook: Italiaans dorp vervult laatste wens Marokkaanse Hanane

Driss, die oorspronkelijk uit Marokko komt, komt sinds de brand minder vaak in zijn tuintje. De impact van de brand is enorm. Hij mist zijn dagelijkse toevluchtsoord. Ondanks de moeite die hij heeft met het verwerken van het verlies, is hij diep geraakt door alle hulp en donaties die hij heeft ontvangen. Zijn familie is vastberaden om het volkstuintje weer in ere te herstellen, en er staat al een nieuw tuinhuisje.

Lees ook: Buurt mobiliseert zich om winkel van plots overleden Hicham open te houden

De familie is dankbaar voor de initiatiefnemers van de crowdfundingactie. Ze hopen dat Driss, ondanks zijn leeftijd en de noodzaak van hulp, zijn geluk in het tuintje kan hervinden. Zijn zoon Abdelkader is vastbesloten om hem bij te staan en ervoor te zorgen dat het tuintje niet alleen wordt hersteld, maar zelfs beter wordt dan voorheen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team