Zoeken

Algerije opent uitzonderlijk grens met Marokko

19 januari 2024 - 09:00 - Wereld

©

De Algerijnse autoriteiten hebben woensdag, in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, besloten tot de repatriëring van 40 jonge Marokkaanse migranten die in Algerije vastzaten.

De terugkeer zal plaatsvinden via de grenspost "Zouj Bghal". De Vereniging voor hulp aan migranten in moeilijke situaties, gevestigd in Oujda, werkt aan de administratieve, gerechtelijke en consulaire formaliteiten in Algerije om de repatriëring van de 40 jonge Marokkanen via de grensovergang Zouj Bghal mogelijk te maken, meldt Al Omk.

Lees ook: Abdelali Mchiouer: Algerije opent grens met Marokko om lichaam terug te geven

De vereniging heeft in een brief aan de Algerijnse autoriteiten haar bezorgdheid geuit over de detentie van honderden jonge Marokkanen in Algerijnse gevangenissen op basis van valse beschuldigingen. De vereniging heeft de Algerijnse ministeries van Binnenlandse Zaken, Gezondheid, Justitie, de Gevangenisdienst en het Rode Kruis gevraagd "een einde te maken aan mensenhandel, immigratie en andere illegale activiteiten waar jongeren het slachtoffer van zijn, ongeacht hun nationaliteit, land, huidskleur, religie of ras."

Lees ook: Noodkreet families voor opening grens Marokko-Algerije

De organisatie uit haar zorgen over de situatie van honderden jongeren in Algerije die vastzitten in verschillende gevangenissen en centra (El Harrach, Remchi, Rouissi, Oran, Tebessa, Tlemcen, Mesrghin, Chlef, El Ameria, Hammam Bou Hadjar, enz.), evenals over de situatie van hun families die blijven oproepen tot de vrijlating van hun kinderen. Ze roept op tot hun vrijlating "in naam van het internationale en humanitaire recht, broederschap, goed nabuurschap, en de banden die de twee broedervolken verenigen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team