Zoeken

Aanslagen Parijs: Marokkaanse Jasmine hielp slachtoffers ondanks gevaar

23 november 2015 - 18:45 - Wereld

©

Jasmine El Yousfi werkte als serveerster in een van de café’s die op 13 november in Parijs werden beschoten. De 20-jarige Marokkaanse aarzelde niet om een gewonde vrouw te helpen, ondanks de schrik en het gevaar.

De jonge serveerster vertelde aan de Daily Mail hoe de vrouw naar haar toe kwam rennen en hoe ze ervoor koos om bij haar te blijven in plaats van naar de kelder te rennen.

"Mijn neef, de ober, rende naar de kelder. Toen zag ik een gewonde vrouw, Lucille, naar me toe rennen. Ik wilde haar beschermen. Ze was gewond en had een gat in haar arm. Ik wist dat ze bang was, ze was in paniek en gewond. Ik zou nooit zijn weggegaan en haar hebben achtergelaten."

Enkele minuten later, toen het schieten ophield, liep ze samen met de vrouw naar de kelder. Kort daarop keerde Jasmine terug om andere slachtoffers te helpen.

"Ik zou liever zijn gestorven dan hen te laten sterven. Ik weet hoe het voelt om alleen te zijn en ik zou niet met mezelf hebben kunnen leven als ik niet had geprobeerd hen te helpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team