Zoeken

50 jaar cel geëist voor Marokkaan die priester vermoordde in Algeciras

24 maart 2024 - 10:00 - Wereld

©

De Spaanse openbare aanklager heeft 50 jaar celstraf geëist tegen Yassine Kanjaa, de 26-jarige Marokkaan die in januari 2023 twee kerken in het Spaanse Algeciras aanviel. Hij wordt beschuldigd van terroristische moord op een priester en poging tot terroristische moord op twee anderen.

Kanjaa, die volgens de politie een "instabiel profiel" had, viel op 25 januari 2023 met een machete twee kerken aan in de havenstad Algeciras. Hij verwondde een priester en twee andere mensen. De priester bezweek aan zijn verwondingen. Vervolgens probeerde hij een derde kerk binnen te dringen, maar die was gesloten. Hij werd daarop gearresteerd door de politie.

Lees ook: Marokkaan gearresteerd voor moord en aanval in kerken Algeciras

Uit onderzoek blijkt dat Kanjaa in de maanden voor de aanslag radicaliseerde. Hij zou zich de "meest rigoriste stellingen van de Islam" eigen hebben gemaakt en geloofde dat "deze religie onverenigbaar is met de principes en waarden van andere religies en dat die religies moeten worden geëlimineerd."

Lees ook: Marokkaan die priester vermoordde in Algeciras psychisch ziek?

De openbare aanklager erkent dat Kanjaa op de dag van de aanslag "een psychotische toestand met wanen had, waarschijnlijk gerelateerd aan schizofrenie." Hij stelt echter dat Kanjaa’s "intellectuele capaciteiten niet volledig waren vernietigd door zijn ziekte."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team