Zoeken

Wij hebben altijd gelijk

8 oktober 2011 - 18:46 - Marokkaanse boeken

©

‘De man in de straat’ is in de politiek en de media een toverformule geworden, bang als men is om onvrede in de samenleving te onderschatten. Camera en microfoon zijn daardoor steeds vaker voor… de onderbuik.

Ongewenste burgerparticipatie, de reageercultuur, hooligans, de zegeningen van de anonimiteit, talking heads, rechts gebral en links gedram: het zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod komen in dit prikkelende pamflet over de moeizame verhoudingen tussen politiek, media en burgerij.

Op scherpzinnige en humoristische wijze maken ‘de Berber en de Jood’ eenmalig herrie voor een goed doel: stilte. Boudou & Van Gelderen leggen de vinger op de zere plek: de media zijn verworden tot een markt waar het louter om transacties gaat.

De een wil aandacht, de ander biedt een platform. Tegenstellingen worden kunstmatig gecreëerd om de kijkcijfers op te schroeven. Meningen worden extra geslepen, omdat martelaarschap nu eenmaal extra zetels oplevert. En als kunsternaar of politicus hoor je er tegenwoordig pas bij als je op zijn minst bedreigd bent.

Wij hebben altijd gelijk is een warmbloedig pleidooi voor een maatschappij waarin niet voortdurend de nadruk op het verschil wordt gelegd. Voor eenieder die de nuance, de humor en de zelfspot in het debat mist maar zoekt, is Wij hebben altijd gelijk een onmisbaar medicijn - tegen het chagrijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team