Zoeken

Wie is Mehdi Regragui, de nieuwe man van Lalla Soukaïna?

28 oktober 2013 - 13:31 - Marokko

©

Mohamed El Mehdi Ben Abdelmottaleb Regragui vierde enkele dagen geleden zijn huwelijk met Lalla Soukaïna, dochter van prinses Lalla Meryem en nicht van Koning Mohammed VI. Le Reporter beschrijft de man als iemand die "met beide voeten op de grond staat". Een van de grootste aandeelhouders van het tijdschrift is Samia Fizazi, moeder van Mehdi Regragui.

Mehdi Regragui werd in december 1976 in Rabat geboren. Zijn ouders zijn Samia Fizazi, dochter van de voormalige Wali van Casablanca Ahmed Fizazi, en Abdelmouttalib Regragui, zoon van Fquih Regragui, adviseur van wijlen Koning Hassan II.

Na zijn periode op de basisschool Pierre de Ronsard en de middelbare school Saint Exépury in Rabat, behaalde Mehdi Regragui zijn baccalaureaat in 1995 aan de Lycée Descartes. Hij vervolgde zijn studies aan het Leonard de Vinci instituut in Frankrijk, waar hij een Master in Marketing behaalde.

Mehdi Regragui keerde na zijn Master terug naar Marokko waar hij een franchise van het Amerikaanse computerbedrijf ’The Fourth R’ opende. In 2003 werd het bedrijf verkozen tot beste partner van Microsoft in Noord-Afrika. Mehdi Regragui boekte nog meer successen met de opening van de callcenter ’Win technology’ in Rabat en een aantal investeringen in de agrarische sector.

De jongere zus van Mehdi, Leila Regragui, vertrok na haar studies in Spanje, naar de Verenigde Staten waar ze aan één van de grootste universiteiten studeert.

Mehdi Regragui en Lalla Soukaina hebben veel gemeen volgens Le Reporter, met name "intelligentie , gevoeligheid , humor en gevoel voor waarden". Maar "een van de grootste gelukken van Mehdi Regragui is de ouders te hebben die hij heeft...", concludeert het weekblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team