Zoeken

Voetbaltalent Anass Achahbar brak nooit echt door

7 februari 2023 - 17:00 - Sport

©

De naam van voetballer Anass Achahbar is onlosmakelijk verbonden met de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV van 22 maart 2015. Op die dag maakte hij twee onvergetelijke doelpunten en leek hij een mooie toekomst tegemoet te gaan. Toch slaagde hij er niet in zijn potentieel volledig te benutten.

Toen Anass Achahbar acht jaar geleden Feyenoord een zege op PSV schonk met twee goals, leek zijn doorbraak heel tastbaar te worden. "Dat was wel één van de mooiste momenten uit mijn carrière", vertelt Achahbar in het AD. ’’Feyenoord is altijd mijn droomclub geweest. Ik ben überhaupt al trots dat ik iets voor Feyenoord heb kunnen betekenen."

Lees ook: Anass Achahbar op huurbasis naar NEC Nijmegen

De club gaf Achahbar op dat moment meer minuten maar een echte doorbraak bleef uit, waardoor Feyenoord op zoek ging naar andere spitsen. Dat weerhield Achahbar niet om te blijven vechten voor zijn kans. "Ik moest de beste zijn, eiste dat ook echt van mezelf. Als ik dan niet speelde, klopte ik al snel bij de trainer aan. Misschien kom je dan wel bekend te staan als een lastpost, word je irritant gevonden. Dat stempel was in Nederland uiteindelijk mijn probleem."

Lees ook: Anass Achahbar voorbeeld voor jeugd in Haagse Transvaal

Achahbar probeert het ook nog in de eredivisie bij PEC Zwolle en bij eerste divisie-club NEC waar hij een productief seizoen beleefde met vijftien goals, maar raakte daarna op de achtergrond. Tegenwoordig is hij actief in Roemenië bij Sepsi OSK. "Het gaat goed met me, ik ben gelukkig. Vooral de cultuur en de leefomgeving passen goed bij me. Natuurlijk had ik zelf ook gehoopt dat ik nu ergens in de top zou spelen, maar ik ben blij hoe alles is gelopen. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en dat heeft mij hier gebracht. Hier word ik enorm gewaardeerd. Ik mag niet klagen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team