Zoeken

Van Spanje naar Marokko: grootschalige autosmokkel opgerold

18 april 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft drie personen gearresteerd die worden verdacht van het stelen van minstens 16 auto’s in de regio’s Alicante en Murcia. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste auto’s werden gestolen voor andere criminele doeleinden en dat en deel van de voertuigen bestemd was voor verkoop in Marokko.

De dieven stalen auto’s en parkeerden ze vervolgens in een openbare parkeergarage in een naburige stad. Een paar dagen later haalden ze de auto’s weer op om inbraken te plegen die van tevoren waren gepland. Voornamelijk bouwterreinen en privéwoningen werden het doelwit van de dieven. Sommige inbraken werden gepleegd met vuurwapens of steekwapens, meldt de Guardia Civil.

Lees ook: Marokko onderschept tientallen gestolen auto’s uit Canada

De eerste arrestatie vond plaats na een inval in een clandestiene werkplaats in Elche, vlakbij Alicante. Daar werden voorwerpen ter waarde van 12.000 euro, 2000 euro aan contant geld, documenten van gestolen voertuigen en vier auto’s in beslag genomen.

Lees ook: Luxe auto’s in Europa gestolen en in Marokko verkocht

De Guardia Civil stelt dat 11 van de 16 gestolen auto’s zijn teruggegeven aan hun eigenaars, terwijl er nog steeds wordt gezocht naar de eigenaars van de overige voertuigen. De eerste twee verdachten zijn op borgtocht vrijgelaten in afwachting van hun proces, terwijl de derde verdachte in voorlopige hechtenis is geplaatst op bevel van de rechtbank van eerste aanleg in Murcia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team