– 125g bloem
– 3 eieren
– 70g boter
– 1/4 liter water
– 1 theelepel suiker
– Een snufje zout
– 1 eetlepel oranjebloesemwater
– Honing
– Olie
Doe in een pan het water, de boter, suiker en zout. Zet de pan op het vuur, voeg de bloem geleidelijk aan toe en meng goed met een houten spatel.
Blijf mengen tot het deeg niet meer plakt aan de pan en haal dan van het vuur.
Voeg de eieren één voor één toe en bewerk het deeg na elke ei. Het afgewerkte deeg moet zacht en niet te vloeiend zijn.
Neem een beetje deeg met een theelepel en doe ze in bolletjes vallen in een pan met warme bakolie. Draai aan alle kanten tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken.
Presenteer de oliebollen op een schaal besprenkeld met gesmolten honing vermengd met een het oranjebloesemwater.
Appel en dadelkoekjes
Notenkoekjes
Marokkaanse gebakjes
Barquettes met amandelen en sesamzaadjes
Marokkaanse rijsttaart
Amandeltaartjes