Zoeken

Nasrdin Dchar heeft spijt van boos bericht over de media

21 december 2022 - 18:00 - Cultuur

©

Acteur Nasrdin Dchar meldt dat hij spijt heeft van het boze bericht dat hij zondagavond op Instagram heeft geplaatst. Hij schreef daarin dat hij niet blij was met de berichtgeving van de Nederlandse en internationale media over de WK-deelname van Marokko.

De 44-jarige Marokkaanse Nederlander die onder meer bekend is van de serie Mocro Maffia, zegt nu dat hij zijn bericht eigenlijk ’niet oké’ vindt. "Ik hou er helemaal niet van om alles over één kam te scheren. Er zijn lelijke dingen geschreven in de media, maar er zijn ook heel mooie dingen geschreven, gezegd en gefilmd", zegt hij in een video op Instagram.

Lees ook: Nasrdin Dchar woedend op media-berichten over Atlas Leeuwen

"Dus het feit dat ik het woord media gebruik en eigenlijk alle media over één kam scheer, vind ik niet eerlijk. Bij deze wilde ik dat even rechttrekken of aangeven dat ik erover heb nagedacht en het niet oké vindt", aldus Nasrdin Dchar.

Lees ook: Nasrdin Dchar kan geluk niet op na winst Marokko op WK

"Dank je wel media, dat je liever blijft hangen in xenofobie, racisme, vooroordelen en het aanwakkeren van haat, dan dat je een succesverhaal gebruikt om te vieren en te verbinden", schreef Nasrdin zondag op Instagram. Op sociale media kreeg hij heel wat kritiek op dit bericht. Onder meer NOS-journalist Youssef Abjij reageerde onder de post van Dchar op Twitter. ’Stereotyperend en simpelweg niet eerlijk’, schreef hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team