Zoeken

Voorzitter CGEM tegen vertrek Koning uit zakenwereld

7 april 2011 - 01:22 - Economie

©

De voorzitter van het Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM), Mohamed Horani, is van mening dat aan de Koning vragen het bedrijfsleven te verlaten "een vorm van uitsluiting is".

In een verklaring aan de weekblad TelQuel, zegt Mohamed Horani dat in plaats van te kiezen voor een uitsluiting, het beter zou zijn meer bevoegdheid te geven aan de Raad voor concurrentie om deze in staat te stellen in te grijpen in geval van misbruik.

De voorzitter van de CGEM, die erop duid voor zichzelf te spreken en niet als de baas der bazen, wordt ervan beschuldigd aan het hoofd van het verbond te zijn geraakt dankzij de overledene ONA.

De intrekking van de zakenwereld van Koning Mohammed VI is een van de belangrijkste eisen van de protesten die in Marokko plaatsvinden sinds 20 februari.

De SNI, koninklijke holding, had na het absorberen van de ONA, afgelopen februari haar terugtrekking uit diverse sectoren aangekondigd, waaronder olie (Lesieur), melk (Melk centrale) en suiker (Cosumar) plus de verkoop van een deel van haar aandelen in het kapitaal van Attijariwafa Bank, waarvan zij eigenaar is ter hoogte van 47%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team