Zoeken

Minister genoemd in ’Escobar van de Woestijn’-zaak

30 december 2023 - 19:00 - Marokko

©

Een minister van de actuele regering in Marokko, wordt in verband gebracht met de zaak rond Lhaj Ahmed Benbrahim, ook bekend als de "Escobar van de Woestijn". Deze Malinese verdachte zit sinds 2019 vast in de gevangenis van El Jadida en is onlangs overgeplaatst naar de gevangenis van Oukacha. In deze zaak zijn al meerdere belangrijke figuren ten val gekomen.

De minister, die eerder kandidaat was voor het voorzitterschap van de regio Casablanca-Settat, wordt genoemd in verband met zijn relaties met personen die betrokken zijn bij de zaak "Escobar van de Woestijn". Het is aan het parket van Casablanca om te beslissen of hij opgeroepen zal worden verhoor. Dit zou kunnen leiden tot een officieel onderzoek naar zijn betrokkenheid.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raâfat doet onthullingen over ex-man

Juridische expert Mohamed Chamsi bevestigt aan Hespress dat een minister opgeroepen kan worden als hij tijdens zijn ambtstermijn beschuldigd wordt van een strafbaar feit. Hij verwijst naar artikel 264 van het Strafwetboek, dat voorschrijft dat de procedure wordt ingezet bij een lid van de regering en dat de het gerecht, op basis van de eisen van de procureur-generaal, een onderzoek naar de zaak kan bevelen.

Lees ook: Marokko: ’Escobar van de woestijn’ doet meerdere hooggeplaatsten vallen

In totaal worden 25 personen, waaronder zakenlieden, een modeontwerpster, bedrijfsleiders, handelaars, een notaris, ambtenaren en hoge veiligheidsfunctionarissen, beschuldigd van internationale drugshandel, witwassen van geld, onrechtmatige toe-eigening van onroerend goed, diefstal van voertuigen, valsheid in geschrifte en andere misdrijven. Ze zijn allemaal in voorlopige hechtenis geplaatst op bevel van de procureur-generaal. De hoorzittingen gaan door tot 25 januari 2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team