Zoeken

Massale steun voor bondscoach Walid Regragui

24 januari 2024 - 20:30 - Sport

©

Walid Regragui krijgt massale steun na beschuldigingen van racisme volgend op een confrontatie met Chancel Mbemba, aanvoerder van het voetbalelftal van de Democratische Republiek Congo.

Op sociale media hebben Marokkaanse internetgebruikers de hashtag "Tous avec Regragui" (Allen met Regragui) gedeeld om hun steun te betuigen aan de bondscoach, die beschuldigd wordt van het uiten van racistische beledigingen tijdens het incident na de wedstrijd Marokko-Congo afgelopen zondag. Deze beschuldigingen worden door Regragui verworpen. Onder zijn supporters bevinden zich verschillende Marokkaanse beroemdheden.

Lees ook: Walid Regragui slaat terug na uitspraken Chancel Mbemba

Actrice Hind Saadidi schreef: "Je bent niet alleen een coach, je hebt velen lessen gegeven over hoe naar het leven te kijken. Je bent een voorbeeld van doorzettingsvermogen, overwinning, verantwoordelijkheid nemen, liefde voor het vaderland en hoge moraal. We zullen jou en het hele team altijd steunen, want jullie zijn de trots van ons land... Moge God jullie de overwinning schenken." Komiek Osama Ramzi voegde zich ook bij deze steuncampagne. "We houden van je, broer, en staan altijd achter je, ongeacht de droom die we met jou hebben beleefd, we hebben met jou de vrije Marokkaan en de moraal gezien, en dat is door de hele wereld gezien... Lang leve Marokko," schreef hij op Instagram.

Lees ook: Walid Regragui en zijn familie ontvangen doodsbedreigingen

Tijdens een persconferentie op dinsdag sprak Walid Regragui over de controverse na het incident met de Congolese speler. "Er is te veel ophef over gemaakt. Er zijn geen slagen uitgedeeld. Deze controverse is gedurende 48 uur te veel opgeblazen. Tussen coaches en spelers kennen we elkaar. Zeggen dat ik racistische opmerkingen heb gemaakt is schandalig. Ik zal mijn imago tot het einde verdedigen. Ik heb racistische en doodsbedreigingen ontvangen. Dat toont aan wat er in de wereld gebeurt. Mbemba heeft ze ook gekregen. Dat is niet acceptabel," verklaarde hij. Hij voegde eraan toe dat hij door dit incident heeft geleerd dat hij de volgende keer alleen de hand van de coach en de scheidsrechter moet schudden, en niet die van de spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team