Zoeken

Marrakech-Safi investeert in wegeninfrastructuur

31 december 2023 - 10:00 - Marokko

©

In de regio Marrakech-Safi worden binnenkort grote wegprojecten uitgevoerd, dankzij een partnerschapsovereenkomst tussen minister Nizar Baraka van Uitrusting en Water en de voorzitter van de Regionale Raad van Marrakech-Safi, Samir Goudar.

Deze overeenkomst vertegenwoordigt een totale investering van 3 miljard dirham, waarbij het ministerie 1,4 miljard dirham bijdraagt en de regio ongeveer 1,6 miljard dirham financiert. Het doel is om tussen 2023 en 2027 aanzienlijke wegprojecten te realiseren, de bestaande wegeninfrastructuur te renoveren en te versterken, waaronder het verdubbelen en upgraden van 484,5 km wegen, evenals de verbetering van de nationale wegen N°8 en N°7, die Marrakech verbinden met Kelaat Sraghna en Safi, en de kustweg tussen Safi en Essaouira.

Lees ook: Verkeer op Marokkaanse snelwegen groeit met 36%

Deze samenwerking heeft als doel de sociaal-economische en toeristische dynamiek in de regio te stimuleren, de verkeersveiligheid te versterken, de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de economische aantrekkelijkheid van de regio te verhogen.

Lees ook: ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

Dit initiatief weerspiegelt de inzet van de regionale en nationale autoriteiten om de infrastructuur te verbeteren en de levenskwaliteit van de inwoners te verhogen, terwijl het tegelijkertijd de regio Marrakech-Safi beter toegankelijk en aantrekkelijker maakt voor toeristen en investeerders.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team