Zoeken

Marokkaanse voetbalclubs in de problemen door coronavirus

6 november 2020 - 09:40 - Sport

©

De huidige gezondheidscrisis heeft de clubs in de Marokkaanse voetbalcompetities Botola 1 en 2 hard getroffen. Nu de situatie in het koninkrijk dagelijks verslechterd, vrezen clubmanagers voor grote financiële verliezen.

De Koninklijke Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft bij aanvang van het nieuwe seizoen nog een bijeenkomst gehouden om na te denken over de strategieën om het voetbalseizoen ondanks de uitbraak van het coronavirus gewoon uit te kunnen spelen.

De afgelopen maanden zijn alle clubs in de moeilijkheden geraakt door de gevolgen van de pandemie. Volgens Al Akhbar hebben alle clubs uit de eerste en tweede divisie te maken met verliezen die boven de 200 miljoen dirham uitkomen. Ze hoeven niet te rekenen op subsidies van lokale autoriteiten en ook de sponsors, die vaak hun eigen financiële problemen hebben, zullen niet snel hun portemonnee trekken.

Door de afwezigheid van het publiek lopen de voetbalclubs veel inkomsten mis. Ook hebben veel clubs last van aanklachten die tegen hen worden ingediend door spelers en leidinggevenden. Met een tweede golf van het coronavirus in aantocht lijken de problemen voor de clubs alleen maar toe te nemen. De clubs die het hardst zijn getroffen zijn Mouloudia Oujda, RSB, IRT, MAT en Olympique de Safi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team