Zoeken

Marokkaan in Chicago met eigen wapen doodgeschoten

3 september 2017 - 17:00 - Wereld

©

Het onderzoek naar de moord op Hamza Hammouis, 24-jarige Franse Marokkaan die medio augustus in Chicago werd doodgeschoten, levert enkele verrassingen op.

Chicago Tribune vernam van politiebronnen dat de twintiger met zijn eigen wapen werd doodgeschoten. Het wapen zou door een familielid van Hamza zijn gekocht.

Een Afro-Amerikaanse man werd in deze zaak gearresteerd maar zal volgens de politie niet worden aangeklaagd voor moord. De rechter zal in de komende dagen beslissen of hij wordt vervolgd voor illegaal wapengebruik.

Volgens politiewoordvoerder Joseph Dugan “bracht het slachtoffer een geladen wapen mee” naar de moordscène. Het wapen werd hem tijdens de ruzie afgenomen. Er zijn ook geen bewijzen dat de twee mannen elkaar kenden.

De enige verdachte wordt in voorlopige hechtenis gehouden. Het wapen waarmee Hamza Hammouis werd vermoord werd tijdens zijn arrestatie in zijn rugzak gevonden. Om vrij te komen moet hij een borgtocht van 150.000 dollar betalen.

Jennifer Hess, de weduwe van Hamza, reageerde geschrokken op het besluit van de rechter om de verdachte niet voor moord te vervolgen. De jonge vrouw stelt dat zij samen met Hamza’s familie hulp gaat vragen aan de Franse en Marokkaanse ambassades.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team